čtvrtek 2. února 2017

Talentované a inspirující z ČR

Slíbila jsem vám článek o ilustrátorkách a umělkyních pocházejících z našich luhů a hájí, které jsou mi inspirací. Některé jsou mé kamarádky, některé jen stalkuju na sociálních sítích. Každopádně všechny vřele doporučuji sledovat aspoň očkem.


Fufu
Moje bývalá spolužačka milující anime a všechno japonské. Její ovlivnění tímhle stylem je dost zřejmé. Vždycky jsem obdivovala její skicy, roztomilé tvářičky a krásnou hladkou linku. O tom, jak to umí s Photoshopem a animací se ani raději nebudu zmiňovat.

WEB
http://fufu-the-maniac.deviantart.com/





Dee
Další bývalá spolužačka, kterou jsem sledovala na DEVu ještě než jsme se poznaly. Má ty nejvíc roztomilé zvířátka a dráčky. Zbožňuji její akvarely a od první chvíle tiše závidím, jak přesně dokáže kreslit čistý lineart. Já si bez koleček a čárek ani neškrtnu.

WEB
http://persian-pirate.deviantart.com/



Faqy
Další skvělá animátorka s osobitým a originálním stylem. Když vidíte jakékoliv její dílo rozhodně poznáte, že je od ní. Všechny ty barvy a textury. Má ohromnou fantazii a ještě větší talent. Jedna z nejšikovnějších lidí, které znám a navíc neuvěřitelně skromná.

WEB
http://faqy.deviantart.com/








Štěpánka Jislová
Kromě skvělých ilustrací dělá i výborné komiksy. Hrozně se mi líbí její styl a linka. Navíc má ráda lišky, takže není o čem mluvit.

WEB
http://www.jislova.com/cs/





Ophelia Violetta
Ophelii jsem znovuobjevila pár měsíců zpátky. Pamatuji si ji ještě z dob, kdy jediné stránky, kam se daly nějak přidávat obrázky byla manga.cz, a kdy jsem objevovala svět anime, mangy a lolita módy. Je pro mě obrovskou inspirací nejen v kreslení. Začala jsem se díky ní učit plést. Je prostě hrozně šikovná a talentovaná a hrozně jí fandím. Ostatně jako všem zmíněným.

WEB
http://auberginen.tumblr.com/





Striga
Kromě nádherných ilustrací a maleb dělá především naprosto boží tetování. Do jejího stylu jsem se zamilovala na první pohled. To co dokáže s tuší a linkou je zkrátka nádhera.

WEB
http://striga-artist.wixsite.com/home


Je dost možné, že jsem na někoho zapomněla, protože těch inspirujících a talentovaných osůbek je tolik. Jestli si ještě na někoho dalšího vzpomenu, tak ho tady časem přidám. Nebo pokud by se nasbíralo více, tak bude samozřejmě další článek.

Zaujal vás styl některé ze zmíněných slečen? Případně víte o někom, koho bych měla znát a sledovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat